Meny Stäng

Behöver man verkligen en kakelskärare?

3086320598_f333b22c95När man lägger kakel där hemma underlättar en kakelskärare väldigt mycket. Visserligen kan man försöka skära kakel på egen hand också, men dels innebär detta väldigt mycket mer jobb, och dels blir resultatet inte alltid så bra. Dessutom är kakelskärare idag väldigt billiga, och säljs även i sk. lågprisbutiker, vilket gör att många funderar på om de behöver en kakelskärare eller inte.

Skär kakelSvaret är förmodligen att om du kommer att lägga mycket kakel, som inte är för tjockt, så kan en kakelskärare komma väl till pass. En kakelskärare fungerar nämligen inte så bra på tjocka kakel, och gäller det väldigt små ytor som ska kaklas, kan man ofta hyra en kakelskärare till bra priser. Men givetvis kostar det alltid mer per tillfälle att hyra en kakelskärare än att köpa en, så ska du t.ex. kakla om i flera olika rum, kan det vara att föredra att du köper en egen istället.

Kort och gott kan man säga att detta beror på hur ofta du tror att du kommer att få användning för din kakelskärare. Dessutom kan det ju faktiskt finnas orter där uthyrning av denna typ av maskiner inte är så vanligt, och man faktiskt inte kan hyra detta. Om du bor på en sådan ort kan det dock vara bra att känna till att det finns flera nätbutiker som säljer riktigt billiga kakelskärare idag.